Yhdysvallat politikoi naisten oikeuksilla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvallat politikoi naisten oikeuksilla

Yhdysvallat on päätynyt outoon seuraan naisten oikeuksia koskevissa asioissa.

Yhdysvallat on päätynyt outoon seuraan naisten oikeuksia koskevissa asioissa. Naisten syrjinnän kieltävän kansainvälisen Cedaw-sopimuksen on ratifioinut YK:n 193 jäsenvaltiosta 186. Joukosta puuttuvat Iran, Nauru, Palau, Somalia, Sudan, Tonga ja Yhdysvallat. Yhdysvallat allekirjoitti sopimuksen 1980, ja teksti on läpäissyt senaatin ulkoasianvaliokunnan kahdesti, mutta sitä ei ole tuotu senaatin käsittelyyn.

Taustalla on asiasta levitetty väärä informaatio, Citizens for Global Solutions -järjeston johtaja Don Kraus sanoo.

Se on aiheuttanut pelon, jonka mukaan Yhdysvallat ei voisi päättää enää omista asioistaan, jos se ratifioisi sopimuksen. Samasta syystä myös lapsen oikeuksien sopimus on vailla Yhdysvaltojen lopullista hyväksyntää.

Toisen harhakäsityksen mukaan Cedaw sekaantuu amerikkalaisiin perhearvoihin ja edistää aborttia. "Todellisuudessa sopimus ei sano abortista yhtään mitään", kansallisen naisjärjestön varapuheenjohtaja Erin Matson huomauttaa.

Cedawin tarkoitus on lopettaa naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta ja ihmiskauppa. Se pyrkii myös kohentamaan naisten taloudellista asemaa ja poliittisia vaikutusmahdollisuuksia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia