WWF-raportti: Elämme jatkuvasti ekologiseksi velaksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF-raportti: Elämme jatkuvasti ekologiseksi velaksi

Suomalaisten sademetsiin jättämän ekologisen jalanjäljen pienetämiseksi ostoskoriin tulisi valita vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita, sanoo WWF.

WWF Suomen uuden raportin mukaan suomalaisten kuluttaminen ei ole kestävää ja kotimaan kulutus ylittää jatkuvasti luonnonvarojen uusiutumiskyvyn.

Koska Suomi ei ole elintarvikkeiden tuotannon suhteen omavarainen, heijastuvat korkean kulutustason ylläpidon kustannukset ja ruoan tuotannon ympäristövaikutukset muiden maiden luonnonvaroihin, järjestö sanoo.

Sademetsäalueet tuottavat Suomen markkinoille muun muassa lihaa ja vientihyödykkeitä, kuten soijaa, palmuöljyä, kahvia ja banaaneja. Näin useat kuluttajien ulottuville päätyvät ruokatarvikkeet sisältävät raaka-aineita, jotka osaltaan tuhoavat sademetsiä. Kasvava raaka-aineiden kysyntä aiheuttaa suuria paineita sademetsien raivaamiseksi plantaaseiksi ja pelloiksi muun muassa Brasiliassa ja Indonesiassa.

Raportti korostaa raaka-aineita kuluttavien yhteiskuntien avun tärkeyttä elintarvikkeiden ja raaka-aineiden vastuullisen tuottamisen toteutumisessa. Sen mukaan elintarviketeollisuuden ja kaupan tehtävänä on omilla vastuullista tuotantoa tukevilla hankintavalinnoillaan antaa kuluttajalle mahdollisuus tehdä kestäviä valintoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia