WWF: Ilmastonmuutoksen torjunta riippuu markkinoista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF: Ilmastonmuutoksen torjunta riippuu markkinoista

Yksityissektorin tuki on välttämätön ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta ei tule itsestään, sanoo Maailman luonnonsäätiö.

Maailman luonnonsäätiön (WWF) tekemän selvityksen mukaan ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi tarvittavat innovaatiot ovat jo olemassa, mutta niiden käyttöönottoon tarvitaan uusia markkinavetoisia ratkaisuja, investointeja ja politiikkaa.

Päästötavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2020 mennessä tarvitaan viisinkertaisia investointeja uusiutuviin energiamuotoihin, joista suurimman osan täytyy tulla yksityiseltä sektorilta, järjestö arvioi. WWF vetoaakin raportillaan maailman hallituksiin, jotta ne antaisivat selkeän signaalin yksityisen sektorin sijoittajille vihreän talouden kannattavuudesta ja julkisesta tuesta.

Näihin kuuluvat muun muassa vuosittaisten 200-500 miljardin fossiilipolttoainetukien ohjaaminen vihreiden energiamuotojen luomiseen, vihreiden talouspakettien luomisen kysynnän kasvattamiseksi ja uusien vihreiden markkina-aluiden kehittäminen. Alueellisesti ja kansainvälisesti tarvitaan tämän lisäksi yhä tiiviimpää yhteistyötä, WWF sanoo.

Suuryritykset vetoavat europarlamenttiin

WWF:n selvitys julkaistiin samaan aikaan, kun WWF:n koordinoima, 72:n eurooppalaisen suuryrityksen allekirjoittama vetoomus korkeampien päästötavoitteiden ja mittavien vihreiden investointien puolesta toimitettiin EU:n parlamentille. Suuryritysten mukaan tiukemmat tavoitteet kannustaisivat Euroopan taloudellista kilpailukykyä, energiaturvaa ja työllisyyttä, jotka tarvitsevat EU:n investointeja.

Vetoomus liittyy 23. kesäkuuta tulevaan äänestykseen, jossa päätetään päästötavoitteiden kiristämisestä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia