Vihreä ehdokas johtaa Kolumbian presidenttikisaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vihreä ehdokas johtaa Kolumbian presidenttikisaa

Vihreiden ehdokas, Bogotán pormestari Antanas Mockus, on ottanut johdon Kolumbian
presidentinvaalitaistelussa, joka huipentuu toukokuun lopussa.

Vihreiden ehdokas, Bogotán pormestari Antanas Mockus, on ottanut johdon Kolumbian presidentinvaalitaistelussa, joka huipentuu toukokuun lopussa.

Liettualaista sukujuurta oleva matemaatikko ja filosofi ja entinen pääkaupungin Bogotán pormestari Antanas Mockus keräsi huhtikuun lopun mielipidemittauksessa 38 prosentin kannatuksen.

Hallitsevan oikeistopuolueen ehdokas, entinen puolustusministeri Juan Manuel Santos, sai taakseen 29 prosenttia vastanneista.

Jos nämä kaksi ehdokasta ovat vastakkain vaalien toisella kierroksella, puolet äänestäjistä valitsee Mockusin ja 37 prosenttia Santosin, mittaus kertoo.

Toista kauttaan istuva presidentti Álvaro Uribe tuli valtaan 2002 lupaamalla kovia otteita vasemmistosissien Farc-järjestöä vastaan.

Mockus puolestaan lupaa kunnioittaa kaikkien ihmisoikeuksia ja vähentää kolumbialaisten kärsimyksiä.

Avoimuutta korostava Mockus tunnusti hiljan, että hänellä on todettu Parkinsonin tauti, mikä näyttää vain lisänneen hänen suosiotaan.

Jotkut tarkkailijat pelkäävät, että oikeisto turvautuu äänten ostoon ja muuhun vilppiin, jota havaittiin maaliskuun parlamenttivaaleissa. Asialla olivat hallitusta tukevat puolisotilaalliset joukot. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia