Vertaistuki toimii Kenian katulapsityössä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vertaistuki toimii Kenian katulapsityössä

Keniassa entiset katulapset ovat muodostaneet yhdistyksiä, jotka palauttavat katulapsijengeihin kuuluvia lapsia kaduilta sukulaisten luo tai orpokoteihin. Vertaiskoulutus on toiminut hyvin, todetaan Taksvärkin teettämässä ulkopuolisessa arvioinnissa.

Keniassa entiset katulapset ovat muodostaneet yhdistyksiä, jotka palauttavat katulapsijengeihin kuuluvia lapsia kaduilta sukulaisten luo tai orpokoteihin. Vertaiskoulus on toiminut hyvin, todetaan Taksvärkin teettämässä ulkopuolisessa arvioinnissa.

Taksvärkin ja suomalaisten koululaisten tukema kenialainen katulapsijärjestö Undugu on kokeillut uutta tapaa puuttua Kenian laajaan katulapsiongelmaan nyt viiden vuoden ajan.

Arvioinnin mukaan Undungun auttamat nuoret auttavat muita katulapsia. Entiset katunuoret tietävät, kuinka puhua katulasten kanssa, mutta he toimivat myös esimerkkinä siitä, että muutos on mahdollinen kenelle tahansa. Vain aniharva Undugun tavoittamista nuorista haluaa palata entiseen elämään, ja lähes kaikki pitävät toimintamallia toimivana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia