Varautuminen vähentänyt Filippiinien taifuunin uhrimäärää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Varautuminen vähentänyt Filippiinien taifuunin uhrimäärää

Viranomaiset evakuoivat asukkaita taifuuni Koppun tieltä.

Useita ihmisiä on kuollut Filippiineillä taifuunin iskettyä maahan. YK:n katastrofivarautumisvirasto UNISDR sekä Unicef ovat kuitenkin kiitelleet maata hyvästä valmistautumisesta taifuunin tuloon.

Taifuuni Koppu iski Filippiineille sunnuntaiaamuna. Se on tuonut mukanaan rankkasateita, tulvia ja maanvyörymiä, katkonut sähköjä ja vahingoittanut teitä ja siltoja. Vaihtelevien arvioiden mukaan se on vienyt tähän mennessä 9–16 ihmisen hengen – huomattavasti vähemmän kuin maahan marraskuussa 2013 iskenyt taifuuni Haiyan, joka johti yli 6 00 ihmisen kuolemaan.

"Etukäteisvaroitusten välittäminen Filippiineillä on parantunut merkittävästi Haiyanin jälkeen. -- Nyt jälleen tänä viikonloppuna hallituksen toimijat ovat onnistuneet vähentämään ihmishenkien menetyksiä etukäteisvaroituksilla sekä kohdennetuilla evakuoinneilla", sanoo UNISDR:n johtaja Margareta Wahlström järjestön tiedotteessa.

Guardian-lehden mukaan alhaisempaa uhrimäärää selittää myös se, että myrsky iski harvaan asutuille alueille.

Filippiinit on yksi maailman myrskyherkimmistä maista. Tänä vuonna maahan on iskenyt jo 12 syklonia. YK:n mukaan Koppun vuoksi yli 100 000 ihmistä on evakuoitu, heistä noin 55 600 evakuointikeskuksiin.

Koppun voima on jo heikentynyt trooppiseksi myrskyksi, mutta sen uskotaan kurittavan maata vielä keskiviikkoon asti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia