Vallankumous toi lisää Facebook-käyttäjiä arabimaissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vallankumous toi lisää Facebook-käyttäjiä arabimaissa

Myös Egyptin armeijan sotilasneuvosto hyödyntää sosiaalista mediaa.

Facebook-käyttäjien määrä on kasvanut arabimaissa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 30 prosenttia, kirjoittaa Päivi Arvonen global.finland.fi-sivulla. Eniten sosiaalisen median suosio on kasvanut Egyptissä, missä yli kaksi miljoonaa henkilöä liittyi Facebookin käyttäjäksi tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana.

Useat arabimaat katkaisivat tietoliikenneyhteydet hillitäkseen keväistä kansannousua. Esimerkiksi Egyptissä matkapuhelinyhteydet olivat katkaistuna noin vuorokauden ja internetyhteys vajaan viikon.

Tuoreen sosiaalisen median raportin mukaan kuusi kymmenestä kyselyyn vastanneesta uskoo kuitenkin, että tietoliikenneyhteyden katkaiseminen vahvisti kansannousua merkittävästi. Mielenosoituksen järjestäjät joutuivat keksimään vaihtoehtoisia keinoja kutsua kansaa koolle, mikä toi vallankumoukseen mukaan myös niitä, joita ei sosiaalisen median kautta olisi tavoitettu.

Vaikka 70 prosenttia arabimaiden Facebook-käyttäjistä on 15–29 -vuotiaita, innosti Egyptin vallankumous Facebookiin myös monia iäkkäämpiä egyptiläisiä.

Myös Egyptin johto hyödyntää sosiaalista mediaa. Helmikuussa presidentti Mubarakin väistyttyä vallan ottanut armeijan sotilasneuvosto on perustanut tiedottamistarkoituksiinsa oman Facebook-tilin, joka on saanut reilussa neljässä kuukaudessa 1,2 miljoonaa seuraajaa. Suosituimmat päivitykset ovat keränneet jopa lähes 100 000 kommenttia ja kymmeniä tuhansia "tykkäyksiä".

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia