Väkivalta hiljentää toimittajia Meksikossa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Väkivalta hiljentää toimittajia Meksikossa

Meksikossa väkivalta toimittajia kohtaan uhkaa jo sananvapautta, sanoo Amnesty International.

Meksikossa väkivalta toimittajia kohtaan aiheuttaa itsesensuuria ja uhkaa jo sananvapautta, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Ainakin 74 toimittajaa on tapettu Meksikossa sitten vuoden 2000, kertoo maan kansallisen ihmisoikeuskomission raportti. Kahdeksan heistä on murhattu tänä vuonna.

YK:n erikoislähettiläs Frank La Rue on sanonut, että Meksiko on toimittajille Amerikoiden vaarallisin ja maailmanlaajuisesti viidenneksi vaarallisin maa.

Marraskuussa hyökkäyksiä toimituksia kohtaan on ollut ainakin kaksi.

Torreónissa, Koillis-Meksikossa, asemiehet ammuskelivat ja sytyttivät auton tuleen El Siglo de Torreón -sanomalehden toimituksen ulkopuolella. Toimitusta päin on ammuttu aiemminkin ja kaupungin muitakin toimituksia vastaan hyökätty. Useita toimittajia on siepattu alueella.

Itäisessä Veracruzin osavaltiossa puolestaan aseistetut miehet hyökkäsivät El Buen Tono -sanomalehden toimitukseen. He tuhosivat tavaroita ja sytyttivät rakennuksen tuleen.

Väkivallan pelossa varsinkin alueelliset sanomalehdet ovat tulleet varovaisemmaksi rikoksista ja turvallisuusasioista uutisoitaessa tai jättävät aiheen kokonaan huomiotta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia