USA:n imago on yhä kielteinen Obamasta huolimatta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

USA:n imago on yhä kielteinen Obamasta huolimatta

Tuoreen tutkimuksen mukaan mielipide
Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta on maailmalla voimakkaan kielteinen. 61 prosenttia haastatelluista kuitenkin uskoo presidentti Barack Obaman tekevän ainakin jossakin määrin
hyviä päätöksiä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan mielipide Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta on maailmalla voimakkaan kielteinen, vaikka 61 prosenttia haastatelluista uskoo ainakin jossakin määrin presidentti Barack Obaman tekevän hyviä päätöksiä.

Marylandin yliopiston WorldPublicOpinion.org -projektin mukaan ihmiset kokevat Yhdysvaltojen olevan tekopyhä kansainvälisen lain suhteen ja kohtelevan heidän kotimaataan epäreilusti.

Projekti haastatteli ihmisiä 19 maassa. Viidessätoista maassa oltiin sitä mieltä, että Yhdysvallat käyttää valtaansa väärin ja muita pakottamalla.

Ylivoimainen enemmistö kaikissa maissa näki Yhdysvaltojen käyttävän sotilaallista voimaa saadakseen siitä etua itselleen.

"Amerikalla on kahdet kasvot. Se on yhteistyökykyinen, pidättyvä, lakia kunnioittava maa. Samalla se on vanhakantaisempi valtio, joka tekee kaikkensa puolustaakseen omia etujaan. Koska sillä on muita enemmän voimaa, se käyttää sitä vastavuoroisuudesta ja reiluudesta piittaamatta", Marylandin yliopiston Steven Kull sanoo.

Kullin mukaan Obaman hallinnon haaste on sovittaa nämä kahdet kasvot yhteen uudella tavalla. Hänen mukaansa Yhdysvaltain sotilaallista ylivoimaa on turha kiistää, vaikka tällä hetkellä Yhdysvallat nähdäänkin aiempaa yhteistyökykyisempänä.

"Kysymys on pikemminkin siitä, miten suurvalta-asema on vuorovaikutuksessa yhteistyöhaluisemman mielikuvan kanssa", Kull sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia