UN Womenilta tukea Libyan naisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UN Womenilta tukea Libyan naisille

YK:n tasa-arvojärjestön pääjohtaja Michelle Bachelet lupasi Kairossa käydessään tukea Libyan naisille maan muutosprosessissa.

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet lupasi järjestön tukevan libyalaisia naisia maan muutosprosessissa.

Bachelet tapasi Kairossa kymmentä eri kansalaisjärjestöä edustavia libyalaisia naisia. Tarkoituksena oli keskustella libyalaisnaisten haasteista, mahdollisuuksista ja toiveista maan nykytilanteessa.

Järjestöt toivoivat tukea naisten poliittiseen osallistumiseen, taloudellisten oikeuksien vahvistamiseen ja humanitaariseen apuun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi tavoitteena on rakentaa laaja verkoston libyalaisten naisten voimaannuttamiseksi.

"Tulen itse maasta, jossa oli diktatuurihallinto ja me järjestäydyimme itse saavuttaaksemme demokratian. Demokratia on paljon muutakin kuin äänestämistä; se on oikeuksien takaamista kaikille kansalaisille, miehille ja naisille, pojille ja tytöille", chileläinen Bachelet korosti puhuessaan Kairossa.

Hän myös korosti, että nykytilanteessa naiset tarvitsevat yhtenäistä ääntä.

UN Women ohjaa myös tasa-arvorahastostaan neljä miljoonaa dollaria alueen kansalaisjärjestöille ja muille toimijoille tyttöjen ja naisten elämää parantaviin ruohonjuuritason hankkeisiin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia