UN Women voimaannuttaa palestiinalaisia seksityöntekijöitä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UN Women voimaannuttaa palestiinalaisia seksityöntekijöitä

Suurin osa Palestiinalaisalueiden seksityöntekijöistä työskentelee pakon alla, sanoo YK:n naisjärjestö.

Palestiinalaisalueiden UN Womenin toteuttama tutkimus paljastaa, että suurin osa tutkimukseen osallistuneista seksityöntekijöinä toimivista naisista työskentelee pakon alla, raportoi Suomen UN Women.

Lähes kaikki naiset olivat joutuneet sukupuolittuneen väkivallan uhreiksi ennen seksityöhön ryhtymistä, ja kolme neljäsosaa oli kokenut seksuaalista väkivaltaa.

Tutkimukseen osallistui seksityötä tekeviä naisia, heidän asiakkaitaan sekä eri alojen asiantuntijoita. Tutkimuksella selvitettiin muun muassa naisten vapaaehtoiseen tai pakotettuun prostituutioon johtavia syitä, alttistumista HIV-tartunnalle sekä yleisemmin HIV/AIDSia koskevan tiedon tasoa Palestiinalaisalueilla.

Haastatellut muun muassa osoittivat puutteita ehkäisyn käytössä ja tietämättömyyttä HIV-testien saatavuudesta: neljää viidestä seksityöntekijästä ei ollut koskaan testattu tartunnan varalta. Raportti suosittaakin kansallisen HIV/AIDS-ohjelman vahvistamista, testien saatavuuden lisäämistä ja tehokkaampaa tiedon levittämistä.

Tiedonsaannin puutteellisuus, skandaalien pelko sekä perinteet ja uskonto nimetään raportissa HIV-tietoisuutta heikentäviksi tekijöiksi. Raportti suosittaa myös, että jo kouluissa keskusteltaisiin sukupuolittuneesta väkivallasta, naisten ihmisoikeuksista sekä seksuaali- ja lisääntymisterveydestä. Myös naisten mahdollisuuksia työmarkkinoilla tulisi kohentaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia