Twitter-aktivistia uhkaa seitsemän vuoden vankeus Etelä-Koreassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Twitter-aktivistia uhkaa seitsemän vuoden vankeus Etelä-Koreassa

Pohjois-Korean hallintoa parodioineen aktivistin syyttäminen kansallisena uhkana osoittaa sarkasmin puutetta, sanoo Amnesty.

Eteläkorealainen opiskelija-aktivisti Park Jeonggeun lähetti helmikuun alussa eteenpäin Pohjois-Korean virallisella Twitter-tilillä julkaistun viestin "eläköön Kim Jong-il".

Parkin mukaan hänen tarkoituksenaan oli irvailla Pohjois-Korean johtajia. Tästä huolimatta Etelä-Korean turvallisuusviranomaiset ovat ottaneet Parkin tutkintavankeuteen ja syyttävät häntä kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta, josta voi saada jopa seitsemän vuoden vankeustuomion, kertoo Amnesty International.

Amnesty vaatii Parkin välitöntä vapauttamista. Järjestön Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajan Sam Zarifin mukaan Etelä-Koren viranomaiset ovat pitkään käyttäneet kansallisen turvallisuuden lakia estääkseen perusvapaudet ja vaientaakseen kansalaisyhteiskunnan kansallisen turvallisuuden nimissä. 

Etelä-Korean vuonna 2008 valtaan nousseen konservatiivihallituksen kaudella turvallisuuslain pohjalta nostettujen syytteiden määrä on räjähtänyt, Associated Press kertoo. Yksin vuonna 2010 yli 150:tä kuulusteltiin ja 60 sai syytteen.

Etelä-Korean hallinto on ryhtynyt myös seuraamaan Facebookia, Twiter-tilejä sekä alypuhelimia ja etsimään niistä turvallisuuslakia loukkaavaa laitonta aineistoa.

Samaan aikaan Twitteriä on syytetty sensuurista, kun se ilmoitti tammikuun lopulla aloittavansa rajoittamaan kirjoituksia maiden paikallisten lainsäädäntöjen mukaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia