Tutkimus: Väkivalta estää eteläaasialaisia naisia osallistumasta politiikkaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Väkivalta estää eteläaasialaisia naisia osallistumasta politiikkaan

Poliisista ei ole apua, ja myös puolueet syrjivät naisia.

Väkivalta ja uhkaukset naispoliitikkoja kohtaan ovat Etelä-Aasiassa niin yleisiä, että yli 60 prosenttia naisista päättää olla lähtemättä lainkaan mukaan politiikkaan. Riskinä ovat esimerkiksi fyysinen väkivalta, kidnappaukset ja jopa salamurhat, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.

YK:n naisjärjestön UN Womenin tekemän tutkimuksen mukaan esimerkiksi Intiassa 45 prosenttia ehdokkaista on kokenut väkivaltaa ja uhkauksia.

Taustalla ovat muun muassa epätasa-arvoiset valtasuhteet ja huonosti toimivat lait. Tutkijoiden mukaan yhdessäkään tutkituista maista naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisia lakeja ei panna toimeen kunnolla. Naiset eivät koe saavansa apua poliisilta tai oikeuslaitokselta, ja usein myös puolueissa toimivia naisia syrjitään eikä heitä päästetä mukaan päätöksentekoon.

Tutkimuksen mukaan naisten määrä kansallisissa päätöksentekoelimissä onkin viime vuosina vähentynyt, vaikka sekä naisäänestäjiä että -ehdokkaita on aiempaa enemmän.

Tutkimukseen haastateltiin 800:aa ehdokasta, vaaliviranomaista, poliisia ja perheenjäsentä Intiassa, Pakistanissa ja Nepalissa ja sitä varten analysoitiin väkivaltatapauksia vuosilta 2003–2013.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia