Tutkimus: Muslimien ja maahanmuuttajien määrää yliarvioidaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Muslimien ja maahanmuuttajien määrää yliarvioidaan

Tietämättömyys jyllää teollisuusmaissa, käy ilmi tuoreesta kyselystä.

Teollisuusmaiden kansalaiset ovat taipuvaisia yliarvioimaan esimerkiksi teiniraskauksien, muslimien, siirtolaisten ja työttömien osuuden väestöstä, käy ilmi tuoreesta, yli 11 000 ihmistä kattavasta kyselytutkimuksesta.

Brittiläisen IPSOS Mori -tutkimusyhtiön tutkijat haastattelivat elokuussa ihmisiä 14 teollisuusmaassa ja havaitsivat, että tietämättömyys väestön koostumuksesta on yleistä kaikkialla.

Keskimäärin vastaajat arvioivat oman maansa muslimien osuudeksi 16 prosenttia ja siirtolaisten osuudeksi 24 prosenttia, kun oikeat prosenttiosuudet ovat keskimäärin kolme ja 11. Pahimmin muslimien osuuden yliarvioivat ranskalaiset, siirtolaisten määrää taas liioittelivat eniten italialaiset.

Myös esimerkiksi työttömien, vanhusten ja teini-ikäisinä synnyttävien osuutta väestöstä pidetään suurempana kuin se todellisuudessa on, tutkimuksessa kerrotaan.

Tutkimukseen haastateltiin ihmisiä Australiassa, Belgiassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Japanissa, Puolassa, Etelä-Koreassa, Espanjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Sen mukaan vähiten tietämättömyyttä on Ruotsissa, eniten Italiassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia