Tuomiopäivän kello minuuttia lähempänä tuhoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tuomiopäivän kello minuuttia lähempänä tuhoa

Ydintutkijoiden kehittämä tuomipäivän kello näyttää nyt viittä vaille keskiyötä ilmastonmuutoksen ja ydinaseiden vuoksi.

Symbolinen tuomiopäivän kello on siirretty minuuttia lähemmäksi keskiyötä ilmastonmuutoksen ja ydinaseiden leviämisen aiheuttamien uhkien vuoksi.

Amerikkalaisten ydintutkijoiden lehti Bulletin of Atomic Scientists (BAS) kehitti vuonna 1947 kellon, joka laskee minuutteja kohti maailmanloppua. Sen tehtävä on muistuttaa, miten lähellä maailma on tuhoa ja varoittaa ydinaseiden uhasta. Kello näyttää nyt aikaa 23.55, samaa kuin vuonna 2007.

Chicagon yliopistossa sijaitsevaa kelloa siirrettiin edellisen kerran vuonna 2010 minuutilla taaksepäin lisääntyneen kansainvälisen yhteistyön luoman toivon myötä.

BAS:n mukaan kelloa siirrettiin nyt lähemmäksi keskiyötä, sillä maailman johtajat eivät ole pystyneet vaikuttamaan ydinaseiden leviämiseen tai ilmastonmuutokseen. Japanin Fukushiman onnettomuus on lehden mukaan esimerkki epäonnistumisessa turvallisten ja kestävien energianlähteiden löytämisessä.

Vuoden harvoja valopilkkuja olivat lehden mukaan arabikevät ja Venäjän liikehdintä kohti vahvempaa demokratiaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia