Syyrian sairaaloissa pahoinpitelyitä ja kidutuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syyrian sairaaloissa pahoinpitelyitä ja kidutuksia

Monet syyrialaiset ovat tapahtumien vuoksi hakeutuneet hoitoon yksityissairaaloihin tai huonosti varusteltuihin kenttäsairaaloihin.

Syyrian hallitus on käyttänyt sairaaloita hyväkseen maan opposition väkivaltaisessa tukahduttamisessa.

Amnesty Internationalin julkistamassa raportissa selviää, että ainakin neljässä valtion omistamassa sairaalassa on pahoinpidelty ja kidutettu sekä henkilökuntaa että potilaita. Loukkaantuneita on myös poistettu sairaaloista ja pidätetty.

Osassa tapauksista henkilökunta on osallistunut pahoinpitelyihin.

Monet syyrialaiset ovat tapahtumien vuoksi hakeutuneet hoitoon yksityissairaaloihin tai huonosti varusteltuihin kenttäsairaaloihin.

Amnesty International vaatii Syyrian viranomaisia antamaan tiukat ohjeet sairaaloille, jotta ne asettavat potilaan edun potilaan poliittisesta kannan edelle.

Myös hoitajia on joutunut turvallisuusjoukkojen hyökkäysten kohteeksi, koska he ovat hoitaneet mielenosoituksissa mukana olleita potilaita.

”Sairaaloiden hoitohenkilökunta asetetaan mahdottomaan asemaan – heidät pakotetaan valitsemaan loukkaantuneiden hoidon ja oman turvallisuutensa välillä”, Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tutkija Cilina Nasser sanoo Amnestyn tiedotteessa.

Arabiliiton mukaan Syyria ja Arabiliitto ovat sopineet keinoista päättää maassa kuukausia jatkuneet väkivaltaisuudet. Syyria ei ole vielä virallisesti vastannut ehdotukseen. Se on myös tehnyt vastaavia sopimuksia aikaisemmin.

Syyrian kansannousussa on kuollut maaliskuun jälkeen yli 3 000 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia