Syyrian pakolaisten määrä saattaa nousta 700 000:een | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syyrian pakolaisten määrä saattaa nousta 700 000:een

Yhä väkivaltaisemmaksi käyvä konflikti ajaa tuhansia pakolaisia naapurimaihin joka päivä.

 

Syyrian pakolaisten määrä saattaa nousta vuoden loppuun mennessä jopa 700 000:een, arvioi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR. Jo nyt 294 000 pakolaista on paennut naapurimaihin ja tuhannet pakenevat maasta joka päivä.

YK on ilmoittanut tarvitsevansa lähes 500 000 dollaria avustuksia kattamaan humanitäärisen avun kasvavalle pakolaismäärälle.

Pakolaisia vastaanottavat maat varautuvat kasvavaan avuntarpeeseen. "Jordan, Irak, Libanon ja Turkki ovat olleet esimerkkinä pitämällä rajansa auki Syyriasta väkivaltaa pakeneville pakolaisille. Naapurimaat eivät voi tehdä tätä yksin. Kansainvälisen yhteisön on edelleen osoitettava solidaarisuutta", sanoo UNHCR:n aluekoordinaattori Panos Moumtzis.

Toissa viikolla YK raportoi ihmisoikeusrikkomuksien määrän on kasvaneen huolestuttavasti viime aikoina eri puolilla Syyriaa. Hyökkäykset siviilejä vastaan ovat nyt joka päiväisiä. Elokuussa kuolonuhrien määrä nousi jo 1600:aan, kertoo AlertNet.

Myös hallituksen joukkojen epäillään syyllistyneen murhiin, teloituksiin, kidutuksiin, seksuaaliseen väkivaltaan sekä lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan. Siviilikohteet, kuten koulut ja sairaalat, ovat olleet ryöstelyn ja tuhon kohteena.

Tällä hetkellä 2,5 miljoonaan ihmisen arvellaan olevan humanitarisen avun tarpeessa. "Perustarpeiden, kuten veden, ruuan, sähkön, polttoaineen puute kasvaa koko ajan" sanoo raportin tehneen komission puheenjohtaja Paulo Pinheiro. Hän varoittaa väkivaltaisuuksien olevan myös leviämässä naapurimaihin kun ihmiset pakenevat maasta.

Syyrian kriisi alkoi noin 18 kuukautta sitten kansannnoususta, joka muuttui pian veriseksi kriisiksi. YK:n ihmisoikeusedustaja Navi Pillay vetosi raportin esittelytilaisuudessa kaikkia osapuolia lopettamaan väkivaltaisuudet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia