Suomen Pakolaisapu täyttää 40 vuotta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen Pakolaisapu täyttää 40 vuotta

Suomen Pakolaisapu täyttää 40-vuotta 10.12.2005, YK:n ihmisoikeuksien päivänä. Pakolaisapu on maamme vanhin pakolaistyöhön erikoistunut järjestö. Perinteisen varainkeruun ja tiedotuksen lisäksi Pakolaisapu vaikuttaa aktiivisesti suomalaiseen pakolaispolitiikkaan sekä tekee työtä Suomessa ja kehitysmaissa asuvien pakolaisten kanssa.

Suomen Pakolaisapu täyttää 40-vuotta 10.12.2005, YK:n ihmisoikeuksien päivänä. Pakolaisapu on maamme vanhin pakolaistyöhön erikoistunut järjestö.

Ministeri Helvi Sipilä perusti järjestön vuonna 1965 sen jälkeen, kun hän palasi Palestiinan pakolaisalueelta ja totesi, että myös Suomessa on aika tehdä työtä maailman pakolaisten eteen.

40 vuoden aikana järjestön asema on vakiintunut ja työ laajentunut. Pakolaisapu perustettiin YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n Suomessa tehtävään varainkeruu- ja tiedotustyöhön.

Kymmenien vuosien aikana maailman pakolaisongelma on monimutkaistunut ja samalla tullut kiinteäksi osaksi kansainvälistä politiikkaa. Nykyisin Pakolaisavun työ onkin perinteisen varainkeruun ja tiedotuksen lisäksi myös aktiivista vaikuttamista suomalaiseen pakolaispolitiikkaan sekä työtä Suomessa ja kehitysmaissa asuvien pakolaisten kanssa.

Kuluneiden vuosien aikana Pakolaisavun toiminnassa on ollut mukana monia suomalaisia vaikuttajia. Muun muassa presidentti Tarja Halonen, ministeri Jaakko Iloniemi, ministeri Helvi Sipilä, kansanedustaja Eva Biaudet, tutkija Hilkka Pietilä ja professori Heikki Waris.

Järjestön 40-vuotisjuhlia vietetään 8.12.2005, jolloin Helsingissä on Pakolaisuus ja etiikka - seminaari. Seminaarissa puhuvat presidentti Tarja Halonen, YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n pääkomissaari António Guterres, tutkija Juha Sihvola, YK:n erityisraportoija Martin Scheinin sekä EU:n erityislähettiläs Pekka Haavisto. Iltavastaanotto on Helsingin Talvipuutarhassa. Lisätietoja juhlista http://www.pakolaisapu.fi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia