Suomelta viisi miljoonaa euroa Afrikan sarveen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelta viisi miljoonaa euroa Afrikan sarveen

Maailman maat lupaavat lisäapua Afrikan sarveen, mutta yli puolet on edelleen saamatta.

Suomi myöntää Afrikan sarven kuivuuden uhrien auttamiseen viisi miljoonaa euroa humanitaarista apua, päätti kehitysministeri Heidi Hautala maanantaina 1. elokuuta.

Summasta suurin osa, kolme miljoonaa euroa, annetaan YK:n alla toimivalle Maailman elintarvikeohjelmalle WFP:lle. Loput jaetaan Punaiselle Ristille ja Kirkon Ulkomaanavulle, jotka toimittavat apua Somaliaan, Keniaan ja Etiopiaan.

Uusi summa mukaan laskettuna Suomi on yhteensä antanut tänä vuonna Afrikan sarveen noin 13,8 miljoonaa euroa humanitaarista apua.

Suomi on uutistoimisto IRIN Newsin mukaan yksi 30 suurimmasta Afrikan sarven humanitaarisen avun lahjoittajista. Suurin on Yhdysvallat, joka oli heinäkuun loppuun mennessä myöntänyt alueelle apua noin 448 miljoonaa dollaria eli noin 315 miljoonaa euroa.

YK on pyytänyt toistuvasti kansainväliseltä yhteisöltä varoja kriisin taltuttamiseksi. YK:n humanitaarisen avun koordinointiyksikön OCHA:n mukaan apua tarvittaisiin alueelle yhteensä noin 2,5 miljardia dollaria eli noin 1,8 miljardia euroa loppuvuoden aikana. Alle puolet on saatu kasaan - esimerkiksi Somaliasta puuttuu lähes 60 prosenttia pyydetyistä varoista.

Afrikan sarvi kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin, ja nälkäisten määrä on kasvanut viime viikkoina jatkuvasti. Pelkästään Somaliassa kymmeniätuhansia ihmisiä on kuollut. YK:n arvion mukaan noin 12,4 miljoonaa ihmistä on kiireellisen hätäavun tarpeessa. Nälkä on pannut ihmiset liikkeelle, ja esimerkiksi Keniassa on jo yli 500 000 pakolaista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia