Sri Lankan presidentti tekstaili vaalimainoksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sri Lankan presidentti tekstaili vaalimainoksia

Miljoonat srilankalaiset kännykänomistajat
yllättyivät saadessaan uudenvuodentervehdyksen, jonka allekirjoituksena
luki "Presidentti".

Miljoonat srilankalaiset kännykänomistajat yllättyivät saadessaan uudenvuodentervehdyksen, jonka allekirjoituksena luki "Presidentti".

Tekstiviestien lähettäjä todella oli presidentti Mahinda Rajapaksa, joka muistutti samalla, että hän on pitänyt kansalle antamansa lupaukset.

Tapaus liittyy tammikuun 26. päivän presidentinvaaleihin, joissa Rajapaksan jatkokautta on noussut uhkaamaan entinen asevoimien komentaja ja eläkkeelle jäänyt kenraali Sarath Fonseka.

Viime vuonna päättyneen Sri Lankan sisällissodan voittoisat taistelutoverit kamppailevat nyt keskenään valtaväestönä olevien singaleesien äänistä.

Asiantuntijoiden mukaan presidenttiehdokkaiden kisa on täpärin saarivaltion vuonna 1947 tapahtuneen itsenäistymisen jälkeen.

Rajapaksa katsoo ansaitsevansa toisen kauden lopetettuaan tamilitiikereiksi kutsutun LTTE-järjestön vuosikymmeniä jatkuneen itsenäisyystaistelun. Hän sanoo vasta nyt pystyvänsä tarttumaan maan talouden uudistamiseen.

Fonseka ratsastaa merkittävällä sotilasurallaan ja varoittaa, että Rajapaksa suosii liikaa sukulaisiaan vallanjaossa.

Tarkkailijat pelkäävät, ettei kuumenneen vaalikampanjan loppumetreillä säästytä väkivallalta, koska kummankaan leirin kannattajat eivät anna tuumaakaan periksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia