Selvitys: Ilmasto lämpenemässä jopa kuusi astetta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Selvitys: Ilmasto lämpenemässä jopa kuusi astetta

Tämänhetkisillä päästövähennyksillä kahden asteen rajaa lämpenemisessä ei voida enää pitää tavoitteena, sanoo konsulttiyritys PwC.

(Kuva: Señor Codo / Flickr.com / cc 2.0)

Nykyisellä päästöjen kasvuvauhdilla ilmasto saattaa lämmetä jopa kuusi astetta vuosisadan loppuun mennessä, sanotaan konsulttijätti PricewaterhouseCoopersin tekemässä arviossa. Nykyiset päästövähennykset ovat selvityksen mukaan vain murto-osa siitä, mitä vaadittaisiin, jotta ilmasto ei lämpenisi yli yleisesti hyväksytyn kahden asteen.

"Haasteena on nyt toteuttaa gigatonnien mittakaavassa olevia vähennyksiä koko taloudessa: sähköntuotannossa, energiatehokkuudessa, liikenteessä ja teollisuudessa sekä metsien vähenemisessä", sanoo PwC:n johtaja Jonathan Grant.

Ilmaston lämpenemisen rajoittaminen kahteen asteeseen vaatisi tällä hetkellä 5,1 prosentin vuosittaisia päästövähennyksiä bruttokansantuotteeseen vuoteen 2050 asti. Vuoden 2000 jälkeen päästövähennykset ovat olleet maailmanlaajuisesti vain noin 0,8 prosenttia.

Päästöjen vähentäminen on ollut raportin mukaan hidasta, vaikka ilmastonmuutokseen on kiinnitetty maailmanlaajuisesti yhä enemmän huomiota. Kehittyvien markkinoiden aiemmat suuntaukset päästöjen vähentämiselle ovat hiipuneet ja kokonaispäästöjen kasvu on ollut vuosittain noin 7,4 prosenttia.

Lisää uusi kommentti