SASK esittää erillistä päätöstä kehitysyhteistyön rahoituksesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SASK esittää erillistä päätöstä kehitysyhteistyön rahoituksesta

Ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK ehdottaa että Kehitysyhteistyön määrärahat irrotettaisiin kokonaan hallituksen tekemistä budjettikehyslinjauksista. "Uskottavinta olisi tehdä kehitysyhteistyöstä erillinen päätös, jossa määrärahojen kasvu tavoitellulle tasolle taattaisiin selkeillä, myös tulevaa hallitusta sitovilla numeroilla", SASK esittää kannanotossaan.

Kehitysyhteistyön määrärahat olisi syytä irrottaa kokonaan hallituksen tekemistä budjettikehyslinjauksista, ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK arvioi. "Uskottavinta olisi tehdä kehitysyhteistyöstä erillinen päätös, jossa määrärahojen kasvu tavoitellulle tasolle taattaisiin selkeillä, myös tulevaa hallitusta sitovilla numeroilla", SASK esittää kannanotossaan.

Ammattiliittojen kehitysyhteistyöhankkeita toteuttava SASK katsoo tasavallan hallituksen luistaneen sekä vastuustaan että omista lupauksistaan, kun se budjettikehyksiä linjatessaan jätti tekemättä kouraantuntuvat rahapäätökset kehitysyhteistyön tulevien vuosien rahoituksesta. SASKin hallituksen mielestä Suomen talous antaisi juuri nyt todelliset mahdollisuudet toteuttaa käytännössä hallitusohjelman tavoite ja nostaa kehitysyhteistyövarat 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2010 mennessä.

SASK muistuttaa, että ammattiyhdistysliike on vuosi vuodelta kasvattanut osallistumistaan käytännön kehitysyhteistyöhön. Myös hankkeiden laatuun ja avun perillemenoon on kiinnitetty yhä enemmän huomiota, mikä SASKin mielestä on luonut edellytyksiä avun hallittuun lisäämiseen.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäsenjärjestöjä ovat SAK ja STTK sekä yhteensä 26 ammattiliittoa kaikista kolmesta keskusjärjestöstä. SASK on mukana yhteensä 56 kehitysyhteistyöhankkeessa eri puolilla maailmaa. Kuluvan vuoden hankebudjetti on noin neljä miljoonaa euroa, josta ulkoministeriön hanketuki kattaa vajaat 3,4 miljoonaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia