Sadat valtasivat Belo Monten patotyömaan Amazonilla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadat valtasivat Belo Monten patotyömaan Amazonilla

Jopa Amerikan ihmisoikeuskomissio kysyy, miksi Brasilian hallitus ei ole varmistanut asukkaiden oikeuksia Belo Monten alueella.

Brasiliassa satoja Belo Monten alueen johtajia, kalastajia ja muita Xingu-joen alueen asukkaita on kokoontunut joelle suunnitellun jättiläismäisen padon rakennusalueelle osoittamaan mieltään sen rakentamista vastaan.

Mielenosoituksissa mukana olevan Amazon Watch -järjestön mukaan osallistujat tahtovat Brasilian hallituksen viranomaisten varmistavan uudet neuvottelut padon rakentamisesta niin, että paikallisten oikeuksia kunnioitettaisiin.

Patoa rakennetaan Altamirassa, Paran osavaltiossa Brasilian Amazonin sydämessä. Protestoijat ovat luvanneet jatkaa protestiaan ja pyytävät järjestöjä ja liikkeitä liittymään heidän joukkoihinsa.

Amerikan ihmisoikeuskomissio on pyytänyt Brasilian hallitukselta selitystä siitä, miksi tämä ei varmistanut padon vaikutusalueella olevien alkuperäiskansojen oikeuksia komission huhtikuisten vaatimusten mukaisesti.

Hallitus on kieltäytynyt tulemasta komission järjestämään kuulemiseen, jossa piti selvittää konfliktia ja keskustella alkuperäiskansojen suojelemisen epäonnistumisesta. Hanketta vastaan on kampanjoitu jo pitkään eri puolilla maailmaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia