Rio De Janeiron poliisikorruption haastaja surmattu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rio De Janeiron poliisikorruption haastaja surmattu

Poliisien huumejengikytköksiä selvittänyt Patrícia Acioli ammuttiin autoonsa kotinsa edessä Rio de Janeirossa.

Huppupäiset asemiehet ampuivat 11. elokuuta brasilialaisen tuomarin Patrícia Aciolin autoonsa hänen kotinsa edessä Rio de Janeirossa. Aciolin ampuminen paljastaa kaupungin poliisin korruptoituneisuuden sekä järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvät ongelmat, Amnesty International uutisoi.

Acioli tunnettiin lahjomattomana tuomarina, joka oli pitkään tutkinut poliisien yhteyksiä kuolemanpartioihin, miliisiryhmiin ja huumejengeihin ja Acioli oli langettanut tuomion noin 60:lle poliisille.

Amnesty huomauttaa, että Acioli oli saanut uhkauksia sekä poliisilta että rikollisryhmiltä. Amnestyn mukaan Acioli oli yksi 12 tapettavaksi ilmoitetun henkilön listalla, jonka entisten poliisien perustama paikallinen miliisijoukko oli laatinut. Saamiensa aikaisempien uhkauksien johdosta poliisi oli suojannut Aciolia, mutta suojaus oli lopetettu vuonna 2007.

Amnesty Internationalin brasilialaisen tutkijan Patrick Wilckenin mukaan Aciolin brutaali tappaminen paljastaa Rio de Janeiron ongelmallisen tilanteen, jossa korruptio ja järjestäytynyt rikollisuus hallitsevat laajoja alueita kaupungissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia