Rauhanliitto: Naton johtorooli virhe | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhanliitto: Naton johtorooli virhe

Rauhanliiton puheenjohtaja Tarja Cronbergin mukaan Nato teki virheen lähtiessään Libyaan. Tärkeää olisi saada arabimaat aktiivisesti mukaan.

Rauhanliiton mielestä oli myönteistä, että YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi yksimielisesti päätöslauselman Liyan lentokieltovyöhykkeestä. Sen sijaan puheenjohtaja Tarja Cronbergin mukaan Naton teki virheen lähtiessään Libyaan. "Se on kuitenkin läntinen sotilasliitto ja olisi tärkeää, että arabimaat olisivat aktiivisesti mukana."

Rauhanliitto vetoaa kaikkiin osapuoliin aselevon ja neuvotteluiden puolesta sekä muistuttaa, että olisi virhe kohdistaa pommitukset muihin kuin lentokiellon valvonnan kannalta välttämättömiin ilmapuolustuskohteisiin.

Muutoinkaan Rauhanliiton mukaan YK:n turvallisuusneuvoston mandaattiin ei kuulu Libyan johtajan vaihtaminen, eikä maan sotilaallinen haltuunotto muutenkaan. Libyan kohtalo on libyalaisten omissa käsissä.

Pitkitetyty ja ylimitoitettu sotilaallinen voimankäyttö voi murentaa arabimaiden kanssa saavutetun arvokkaan yhteisymmärryksen Libyasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia