Uutiset

Raportti: Alueellinen yhteistyö nostaisi Afrikan elintasoa

Afrikan elintaso voisi parantua kymmeneksellä, jos maanosassa lisättäisiin alueellista yhteistyötä, sanoo UNDP.
(Kuva: futureatlas.com / cc 2.0)

YK:n kehitysohjelman UNDP:n uuden raportin mukaan Afrikan elintaso voisi nousta tuntuvasti, jos maanosassa lisättäisiin alueellista yhteistyötä.

Raportin mukaan alueelliset investoinnit energiaan ja teihin sekä köyhyys huomioiva politiikka voisivat nostaa mantereen elintasoa 10 prosentilla vuosina 2012-2020.

Maat voisivat raportin mukaan hyötyä esimerkiksi määräysten ja standardien yhtenäistämisestä, ihmisten liikkuvuuden helpottamisesta sekä yhteisistä lähestymistavoista makrotalouspolitiikkaan ja luonnonvarojen hallintaan.

Erityisen tärkeää olisi sijoittaa infrastruktuuriin sekä alentaa kuljetuskustannuksia, sillä Afrikassa välimatkat ovat usein pitkät.

Raportti julkaistiin maailman vähiten kehittyneiden maiden eli LDC-maiden tilannetta käsittelevässä YK-huippukokouksessa Istanbulissa 10. toukokuuta.

politiikka Afrikka

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Punaisen Ristin avustustyöntekijä pukee ebolasuojavarusteita toiselle henkilölle Kongon demokraattisessa tasavallassa

Kuumeen mittausta ja käsienpesua – Kongossa torjuttiin ebolakatastrofi yksinkertaisin keinoin

Kongossa pelättiin alkukesästä yhtä tuhoisaa ebolaepidemiaa kuin Länsi-Afrikassa muutama vuosi sitten, mutta se onnistuttiin torjumaan. Avustustyöntekijä Leena Railimo-Saareksen mukaan yksi syy on se, että aiemmista epidemioista on otettu oppia. Silti ebola pysyy luonnossa aina, ja paras tapa torjua sitä on vahva terveysjärjestelmä.
Lapsen suuhun laitetaan poliorokotetta Etelä-Sudanissa

Ennätysmäärä lapsia rokotettiin vuonna 2017

Rokotteen saavien lasten määrä on kasvanut miljoonilla 2010-luvulla, mutta nykyistä parempi rokotekattavuus voisi yhä pelastaa vuosittain 1,5 miljoonaa ihmishenkeä.
Pakolaisleirin asumuksia Kabulin ulkopuolella Afganistanissa

Afganistanin siviiliuhrien määrä ennätyskorkealla – Amnesty: Palautukset pitää keskeyttää

Kymmeniä tuhansia ihmisiä on viime vuosina palautettu Afganistaniin maan heikkenevästä turvallisuustilanteesta huolimatta. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty nostaa esiin muun muassa Saksasta palautetun, itsemurhaan päätyneen afganistanilaisen tapauksen.
YK:n siirtolaisuussopimuksen neuvottelijoita kädet ylhäällä

Ensimmäinen globaali siirtolaisuussopimus hyväksyttiin ilman Yhdysvaltoja

YK:n jäsenmaat ovat hyväksyneet ensimmäistä kertaa siirtolaisuuden hallintaan pyrkivän sopimuksen. Sopimus on kuitenkin ei-sitova, Yhdysvallat jättäytyi pois prosessista jo aiemmin ja nyt Unkari harkitsee, ettei se hyväksykään sopimusta.