Radio-ohjelmalla väkivaltaa vastaan Nepalissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Radio-ohjelmalla väkivaltaa vastaan Nepalissa

Kansalaisjärjestön perustaman radio-ohjelman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sukupuolten tasa-arvosta.

Nepalissa pyritään levittämään tietoa parisuhdeväkivallasta radio-ohjelman avulla, Suomen UN Women kirjoittaa. Ohjelman takana on Equal Access -kansalaisjärjestö ja se toteutettiin UN Womenin hallinnoiman YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen rahaston tuella.

Samajhdari -radio-ohjelman tekijöiksi koulutettiin ryhmä naisia, joista monet ovat itse selvinneet väkivallasta tai jotka ovat toimineet seksityöläisinä. Aiemman sosiaalisen eristämisen jälkeen he ovat voineet toimittajina saada takaisin itseluottamuksensa ja muiden kunnioituksen tasavertaisina yhteisöjensä jäseninä.

Nepalissa 53 prosenttia HIV:n kantajista on naisia. Equal Access pyrkii toiminnallaan lisäämään nepalilaisten tietoisuutta sukupuolten tasa-arvosta ja naisten oikeuksista väkivaltaa ja HIV:tä vastaan. Väkivalta altistaa naiset HIV-tartunnalle, sillä se riistää heiltä mahdollisuuden neuvotella kumppaneidensa kanssa ehkäisyvälineiden käytöstä tai kieltäytyä seksistä. HIV-positiiviset naiset myös ovat entistä alttiimpia väkivallalle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia