Prostituutiokeskustelu periaatteen ja käytännön välissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Prostituutiokeskustelu periaatteen ja käytännön välissä

Dogman ja pragman vuorottelu on osa pohjoismaista prostituutiopolitiikaa, kirjoittaa Pro-tukipisteen Jaana Kauppinen.

Pohjoismainen prostituutiopolitiikka näyttäytyy käytännön ja periaatteiden välisenä taisteluna, kirjoittaa seksityössä toimivia tukevan Pro-Tukipiste ry:n toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen blogikirjoituksessaan.

Kauppinen oli mukana toukokuun puolivälissä Tukholmassa pidetyssä pohjoismaisessa kriminologien seminaarissa, jossa käsiteltiin pohjoismaiden prostituutiopolitiikkaa. Hän havaitsi, että keskustelu prostituutiosta näyttää nykyään jakautuvan pragmaan ja dogmaan, käytännön ja periaatteiden kannattajiin.

Dogmassa halutaan eroon prostituutiosta naisiin kohdistuvana väkivaltana, prgamalaiset taas painottavat pyrkimystä päästä eroon prostituutioon sisältyvistä syrjäyttävistä, riistävistä ja väkivaltaisista elementeistä. Siinä, missä dogmalaiset kriminalisoisivat asiakkuuden, pragma painottaa haittojen vähentämistä.

"Pohjoismaiselle politiikalle on ominaista kauniit ajatukset, ylevät tavoitteet, paisuva rikoslaki ja ennestään haavoittuvassa asemassa elävien ihmisten aseman kurjistuminen ja lisääntynyt oikeuksien loukkaaminen. Tästä me olimme kaikki samaa mieltä", Kauppinen tiivistää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia