Plan: Naisiin sijoittaminen kannattaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan: Naisiin sijoittaminen kannattaa

Tyttöjen ja naisten arjen parantaminen lisää perheen ja koko yhteisön tuloja sekä vahvistaa yhteiskunnallista vakautta ja hyvinvointia.

Kansainvälisenä naistenpäivänä Plan haluaa muistuttaa, että naisten aseman parantaminen lisää yhteiskunnallista vakautta sekä hyvinvointia. Omalla työllään Plan kohentaa naisten asemaa muun muassa Sierra Leonessa ja Intian Biharissa.

Sierra Leonen itäosan Pendembussa Plan käynnisti vuonna 2009 säästö- ja lainajärjestelmän yhteisöille. Tällä hetkellä järjestelmässä on 50 jäsentä ja jokainen jäsen saa vuorollaan nostaa pienen summan rahastosta.

Hankkeessa mukana oleva Fatmata Koroma on hankkinut järjestelmän tuotoilla pienen puisen pöydän myyntiä varten, koska hän myy kookospähkinöitä aamuisin torilla.

Kookosmyynti on kannattanut ja Fatmata on kyennyt laajentamaan liiketoimintaansa. Fatmatan vanhih tytör myy sokeria, maitoa ja kananmunia perheen hyväksi. Lisäksi Fatmata on perustanut uuden pienyrityksen, joka ostaa Gara African –vaatteita.

Biharissa 15 köyhistä perheistä lähtöisin olevaa nuorta tyttöä perustivat lasten ryhmän, joka tapaa joka kuukausi. Tytöt ovat saaneet koulutusta sosiaalisissa asioissa, psyykkistä tukea sekä talousneuvoja, jotta he voisivat saada rahaa säästöön koulutustaan varten.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia