Perheväkivallan vastainen työ kantaa hedelmää Ugandassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Perheväkivallan vastainen työ kantaa hedelmää Ugandassa

Solidaarisuuden kolmivuotisessa hankkeessa lisättiin ihmisten tietoisuutta perheväkivallan kielteisistä vaikutuksista.

Asenteet perheväkivaltaa kohtaan ovat muuttuneet Ugandassa kielteisemmiksi, ja perheväkivalta tiedostetaan nyt ihmisoikeusloukkaukseksi, kertoo kehitysyhteistyöjärjestö Solidaarisuus.

Järjestön kolmivuotisessa hankkeessa Ugandassa koulutettiin 248 yhteisöaktivistia ja yli 70 paikallisjohtajaa, joiden avulla levitettiin väkivallanvastaista tietoa ja pyrittiin edistämään rakenteellisia muutoksia. Hankkeen arvioinnin mukaan paikallisten ihmisten asenteissa on tapahtunut selkeä muutos ja uhrien asemaa on parannettu.

Hankkeessa tärkeäksi tiedonvälityskanavaksi muodostui radio. Hankkeen kumppanijärjestö Uganda Media Women´s Association UMWA:n kautta radiossa puhuttiin perheväkivallasta vuosittain keskimäärin 200 radiolähetyksessä.

"UMWA:n kokemus osoittaa, että perheväkivallan vastainen taistelu kannattaa. Avainasemassa tämän maailmanlaajuisen tasa-arvo-ongelman nujertamisessa on se, että työhön osallistuvat sekä miehet että naiset. Myös monipuolisten menetelmien käyttö on välttämätöntä", sanoo Solidaarisuuden tasa-arvokoordinaattori Milla Mäkinen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia