Pakolaisneuvonnalta uusi hanke paperittomille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakolaisneuvonnalta uusi hanke paperittomille

Projekti tekee pioneerityötä perehtymällä erityisesti paperittomien oikeuksiin ja terveydenhuoltoon pääsyyn.

Pakolaisneuvonta on käynnistänyt uuden hankkeen paperittomana Suomessa oleskeville henkilöille sekä heitä työssään kohtaaville. Kolmivuotinen hanke kartoittaa paperittomien siirtolaisten asemaa Suomessa ensimmäistä kertaa.

"Paperittomat ovat yhteiskunnassamme erityisen haavoittuvassa asemassa. Heidän ihmisoikeuksiensa toteutumisen selvittäminen ja edistäminen on yksi hankkeen päätavoite", kertoo järjestön projektikoordinaattori Meri Korniloff.

Paperiton siirtolainen on henkilö, jonka oleskelu ei ole viranomaisten tiedossa tai sallimaa. Useista kansainvälisistä sopimuksista huolimatta paperittomien ihmisoikeuksien toteutuminen on ongelmallista, Pakolaisneuvonnasta sanotaan.

"Hankkeessa ollaan tällä hetkellä muodostamassa asiantuntijoista koostuvaa ohjausryhmää. Tarkoituksena on tarkastella ilmiötä mahdollisimman useasta näkökulmasta ja saada aikaan keskustelua", Korniloff toteaa.

Paperittomat -hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Työntekijöinä hankkeessa toimivat projektikoordinaattori ja osa-aikainen lakimies.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia