Pakistanissa 2,5 miljoonaa lasta kärsinyt tulvista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakistanissa 2,5 miljoonaa lasta kärsinyt tulvista

Suomalaiset lapsijärjestöt avustavat Pakistanin tulvista kärsineitä.

Suomalaiset lapsijärjestöt ovat mukana avustamassa Pakistanin uusiutuneissa tulvista kärsineitä lapsia ja heidän perheitään. UNICEFin mukaan Etelä-Pakistanissa jopa 2,5 miljoonaa lasta kärsii valtavista tulvista. Moni heistä oli vasta toipumassa vuoden takaisesta tulvakatastrofista.

Sindhin maakunnassa, jossa on satanut ainakin kymmenen kertaa tavanomaista enemmän, lähes 200 ihmistä on saanut surmansa, Pelastakaa Lapset kirjoittaa. Viranomaisten mukaan tulvavesi on peittänyt alleen 1,7 miljoona hehtaaria ja lähes miljoona rakennusta on tuhoutunut tai vaurioitunut.

Pakistanissa yli 30 vuotta toimnut Pelastakaa Lapset jakaa hädänalaisille perheille muun muassa tarvikkeita tilapäisiä suojia varten, peittoja ja vedenpuhdistustarvikkeita sekä terveys- ja hygieniapakkauksia. Järjestön tavoitteena on auttaa yhteensä noin miljoonaa ihmistä.

Pakistanin hallitus on pyytänyt UNICEFilta apua ja järjestö työskentelee tiiviissä yhteistyössä kansallisten toimijoiden sekä muiden YK-järjestöjen kanssa.

"Me teemme kaikkemme, jotta heikommassa asemassa olevat lapset saavat apua hätätilan aikana ja sen jälkeen", UNICEFin Pakistanin toimiston johtaja Dan Rohrmann painottaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia