Osuuskuntayhteistyö paransi naisten asemaa Nicaraguassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Osuuskuntayhteistyö paransi naisten asemaa Nicaraguassa

Solidaarisuuden hanke paransi viljelijöiden tuottavuutta ja toimeentuloa ja keskittyi tasa-arvoon.

Suomanlaisen Solidaarisuuden ja pohjoisnicaragualaisen osuuskuntien kattojärjestön UCANSin yhteistyössä toteuttama hanke on parantanut sukupuolten välistä tasa-arvoa Nigaraguassa. Naisten mahdollisuudet omistaa tuotantoresursseja, osallistua osuuskuntien päätöksenteekoon ja elää väkivallatonta elämää lisääntyivät hankkeen aikana, selvisi hankkeen arvioinnissa.

"Nyt noin neljäsosa osuuskuntien jäsenistön muodostavista pariskunnista jakaa työtehtävät keskenään ja päättää yhdessä tuotantoresurssien käytöstä. Tämä on mielestäni suuri saavutus", sanoo UCANS:in hallituksen puheenjohtaja Rafael Lovo.

Viime vuoden lopussa päättynyt nelivuotinen hanke keskittyi sukupuoltenvälisen tasa-arvon edistämiseen järjestön ja sen jäsenosuuskuntien keskuudessa. Hankkeen aikana koulutettiin yhteensä 42 tasa-arvopromoottoria, joiden tehtävä on viedä tasa-arvotietoa eteenpäin yhteisöissä. Lisäksi hankkeen aikana muodostetiin yhteensä 14 paikallista verkostoa perheväkivaltatapausten tunnistamiseksi.

Hankkeen aikana myös naisten määrä osuuskuntien jäsenistössä ja jäsenjärjestöjen johto- ja hallintoelimissä kasvoi, mikä lisäsi tasa-arvoisempaa päätösvaltaa merkittävästi.

Arvioinnissa korostetaan, että työn tasa-arvon parantamiseksi on jatkuttava hankkeen jälkeenkin. Töitä on Lovon mukaan tehtävä jatkossa erityisesti niiden perheiden kanssa, joissa naiset eivät vielä osallistu päätöksentekoon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia