Nigeria vainoaa ay-aktivisteja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nigeria vainoaa ay-aktivisteja

Rukoilevat ammattiyhdistysliikkeen jäsenet saivat kimppuunsa 20 poliisia Nigerian Enugun osavaltiossa.

Nigerian poliisi hyökkäsi rauhanomaisesti kokoontuneiden ammattiyhdistysliikkeen jäsenten kimppuun viime lokakuussa. Nyt kahta kokoukseen osallistunutta uhkaa tuomio.

Ihmisoikeusjärjestöt Amnesty International, Human Rights Watch sekä 33 nigerialaista kansalaisjärjestöä vaativat Enugun osavaltion valtion työntekijöiden foorumin puheenjohtajan Osmond Ugwun sekä foorumin jäsenen Raphael Elobuiken vapautusta sekä syytteiden perumista. Järjestöjen mukaan myös valtion toimet on syytä tutkia.

Ugwu ja Elobuike pidätettiin lokakuussa 2011, kun ammattiyhdistys oli pitämässä rukoustilaisuutta Enugun kaupungissa. Yli 20 aseistautunutta poliisia, sotilasta ja siviilivaatteista miestä hyökkäsi kokoukseen, pahoinpiteli Ugwun sekä pidätti tämän ja kokoukseen osallistuneen Elobuiken. Myös Ugwua suojelleet naiset joutuivat pahoinpidellyiksi.

Ugwua ja Elobuikea syytetään päällekarkauksesta ja murhayrityksestä, koska mellakan hajottamisen yhteydessä yksi poliisi sai kiven päähänsä ja toisen vaatteet repeytyivät. Lokakuusta asti tutkintavankeudessa olleet miehet ovat yrittäneet useita kertoja päästä vapaaksi takuita vastaan, tuloksetta.

Pidätyksen taustalla oli poliisin mukaan se, että kyseessä oli laiton kokoontuminen, jossa yllytettiin työntekijöitä osavaltion kuvernööriä vastaan. Kokoontuminen ilman lupaa ei kuitenkaan ole Nigeriassa laitonta. Järjestöt uskovatkin,että poliisi ja syyttäjä yrittävät hiljentää ay-liikettä, joka kiistelee osavaltion hallinnan kanssa minimipalkan korottamisesta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia