Nicaraguan kylähankkeet tuottavat tuloksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nicaraguan kylähankkeet tuottavat tuloksia

Nicaraguan maaseudulla käytetyt rahat eivät ole menneet hukkaan, sillä monet Suomen tuella aloitetut toiminnot jatkuvat.

Nicaraguan kylähankkeisiin käytetyt rahat eivät ole menneet hukkaan, sillä monet Suomen tuella aloitetut toiminnot jatkuvat, vaikka hankkeet ovat virallisesti päättyneet vuosia sitten, kirjoittaa Pekka Muuttomaa global.finland.fi -sivustolla.

Yksi esimerkki on Los Brasilesin kylässä edelleen toimiva Fomevidas -hanke, joka virallisesti päättyi vuonna 2006. Fomevidasiin on juuri hankittu kaksi vesipumppua.

Hankkeen ansiosta sekä viljelijöiden määrä on noussut että heidän käytössään oleva viljelymaa on laajentunut. Kun aikaisemmin kullakin viljelijällä oli neljänneshehtaari vihanneksia, nyt heillä on puoli hehtaaria.

Kastelujärjestelmien lisäksi monet Fomevidas -hankkeessa mukana olleet kylät ovat perustaneet kylärahastoja, jotka lainaavat rahaa erilaisiin tarpeisiin.

Nicaragua on yksi kahdeksasta Suomen kehitysyhteistyön pääkumppanimaasta. Suomen maa- ja aluekohtainen tuki Nicaragualle oli noin 9 miljoonaa euroa vuonna 2009.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia