New Yorkin poliisivoimia vaaditaan tilille vakoilusta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

New Yorkin poliisivoimia vaaditaan tilille vakoilusta

Ihmisoikeuspuolustajat kritisoivat New Yorkin osavaltion päätöstä, jonka mukaan NYPD:n toteuttamaa muslimien tarkkailuoperaatiota ei tutkita.

Ihmisoikeuksien puolestapuhujat haluavat New Yorkin poliisivoimat (NYPD) vastuuseen muslimien kansalaisoikeuksien loukkaamisesta syyskuun 11. päivän iskujen jälkeisinä vuosina.

Uutistoimisto AP:n juttusarja paljasti elokuussa, että NYPD:llä oli tiedusteluohjelma, jonka kautta se soluttautui ja tarkkaili satoja muslimeja ilman konkreettisia epäilyjä laittomuuksista. Poliisilaitos oli rakentanut osittain keskustiedustelupalvelu CIA:n avulla tietokantoja "kiinnostavista muslimiyhteisöistä" New Yorkin lisäksi ja osavaltion ulkopuolella.

Seurantaoperaation yhteydessä poliisivoimien arvellaan soluttautuneen kymmeniin islamilaisiin seurakuntiin ja opiskelijajärjestöihin. Yksityiskohtaisia ​​profiileja kerättiin marokkolaisten, egyptiläisten, albaanien ja muiden paikallisten etnisten ryhmien joukosta.

New Yorkin osavaltion oikeusministeriö päätti helmikuussa, ettei se tutki NYPD:n muslimien tarkkailuohjelmaa selittämättömien "oikeudellisten ja tutkinnallisten esteiden" takia.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin osastopäällikkö Alison Parker sanoo NYPD:n astuneen selvästi valtuuksiensa ulkopuolelle. Hän tuomitsee toiminnan täysin perusteettomaksi. Myös opiskelijat ovat osoittaneet Yhdysvalloissa mieltään operaatiota vastaan.

New Yorkin kaupungin pormestari Michael Bloomberg on seissyt NYPD:n toiminnan takana vedoten operaation asianmukaisuuteen ja laillisuuteen. Yhdysvaltain oikeusministeriö on kuitenkin ilmoittanut ottavansa valitusten käsittelyn uudeksi prioriteetikseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia