Netin häirintäkartta paljastaa kairolaisnaisten vaaranpaikat | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Netin häirintäkartta paljastaa kairolaisnaisten vaaranpaikat

Seksuaalisesta häirinnästä kertova nettikartta purkaa tabuja Egyptissä.

Kairossa on luotu nettiin häirintäkartta, jolle naiset voivat raportoida kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä, kirjoittaa Egyptissä asuva vapaa toimittaja Päivi Arvonen global.finland.fi-sivustolla.

Häirintäkartalle voi raportoida häirinnästä tekstiviestin, sähköpostin, Twitterin tai verkkosivujen lomakkeen kautta. Kartta palkittiin syyskuussa YK:n kehitysohjelman UNDP:n nuorisopalkinnolla.

Naisiin kohdistuva häirintä on Egyptissä yleistä, vaikka islamin perusteiden ja perinteisen egyptiläisen kulttuurinkin mukaan jo vieraiden naisten tarpeeton puhuttelu on epäsopivaa.

Yleisintä häirintää on verkkosivuston tekemän tutkimuksen mukaan sanallinen häirintä tai koskettelu. Osa naisista raportoi myös häiritsevästä tuijotuksesta, kadulla seuraamisesta, viheltelystä, seksiin liittyvistä ehdotuksista ja itsensäpaljastelusta. 55 prosenttia naisista ei ole kertonut kenellekään tapahtuneesta.

Kartan mukaan eniten häirintätapauksia raportoidaan Nasr City -, Mohandessiin- ja Downtown-kaupunkialueilta.

Häirintäkartta tarjoaa tietoa muustakin kuin häirintätapauksista. Verkkosivuilta löytyy ohje poliisiraportin tekemiseksi sekä tietoa psyykkistä tukea ja kriisiapua tarjoavista palveluista.

Tarkoituksena on saada naiset ymmärtämään, ettei häirintä ole heidän syytään, vaikka egyptiläisessä kulttuurissa jopa raiskausta saatetaan pitää naisen omana syynä. Häirintäkartta rohkaisee naisia myös osallistumaan itsepuolustuskursseille, jotta he tuntisivat olonsa varmemmaksi ja turvallisemmaksi kadulla liikkuessaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia