Neljännes EU-kansalaisista köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Neljännes EU-kansalaisista köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa

Yli puolessa EU-maista köyhien ja syrjäytyneiden määrä on kasvanut, kertoo Eurostat.

Köyhyys tai syrjäytyminen uhkaavat noin 23:a prosenttia EU:n väestöstä, kertovat Euroopan komission tilastoyksikön Eurostatin julkaisemat vuoden 2010 luvut.

Selvityksen mukaan vuosien 2009 ja 2010 välisenä aikana haavoittuviksi laskettavien ihmisten osuus kasvoi 14 EU-maassa. Käytännössä 115 miljoonaa EU-kansalaista joko tienaa alle köyhyysrajan, kärsii aineellisista puutteista, kuten lämmityksen puutteesta, on alityöllistetty tai työtön.

Eniten näihin kategorioihin kuuluvia suhteessa koko väestöön on Bulgariassa, Romaniassa, Latviassa, Liettuassa ja Unkarissa. Bulgariassa osuus on 42 prosenttia.

Vähiten köyhyyttä ja syrjäytymistä taas on Tshekissä, Ruotsissa ja Alankomaissa. Suomessa köyhiä on viidenneksi vähiten suhteutettuna koko väestöön: 17 prosenttia kansasta eli noin 890 000 ihmistä. Osuus on sama kuin vuonna 2009.

Erityisen huonosti EU:ssa menee lapsilla. 25:stä tutkimukseen osallistuneesta maasta 20:ssä lapsilla menee huonoimmin. Poikkeuksena on esimerkiksi Suomi, jossa syrjäytymisestä ja köyhyydestä kärsivät eniten vanhukset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia