Nälkäkatastrofi uhkaa Jemeniä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nälkäkatastrofi uhkaa Jemeniä

Avunantajat keskittyvät turvallisuuskysymyksiin, mutta nyt tarvitaan humanitaarista apua, järjestöt varoittavat.

Poliittinen epävakaus, konflikti ja nousevat ruuan hinnat ovat aiheuttamassa Jemeniin katastrofaalisen ruokakriisin, sanovat maassa toimivat avustusjärjestöt.

Järjestöjen mukaan jo kymmenellä miljoonalla ihmisellä, lähes puolella maan väestöstä, ei ole riittävästi ruokaa. Joillakin alueilla jopa kolmasosa lapsista on aliravittuja.

YK on pyytänyt maahan apua, mutta vain alle puolet tarvittavasta summasta on saatu kasaan. Seitsemän järjestön yhteisessä kannanoton mukaan jo nyt neljännes ihmisistä on veloissa ja osa perheistä naittaa nuoret tyttärensä köyhyyden vuoksi.

"Lahjoittajat keskittyvät politiikkaan ja turvallisuuteen, mutta jos humanitaarisiin tarpeisiin ei vastata nyt, useammat ihmishenget ovat vaarassa, köyhyys syvenee ja maan poliittinen muutos vaikeutuu", sanoo avustusjärjestö Oxfamin johtaja Penny Lawrence.

Jemenin poliittinen tilanne on ollut pitkään epävakaa. Maassa on sisäisiä konflikteja, ja myös al-Qaida toimii maassa. Puoli miljoona ihmistä on pakolaisena. Viime vuonna alkaneen kansannousun seurauksena 33 vuotta hallinnut presidentti Ali Abdullah Saleh syrjäytettiin alkuvuodesta. Viime viikolla maahan tehtiin myös tuhoisa itsemurhaisku, jossa kuoli yli 90 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia