Naisten ääni vahvistuu Tansanian politiikassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Naisten ääni vahvistuu Tansanian politiikassa

Kyelan piirikunnan valtuustoon päässeet naisehdokkaat haluavat nostaa ruohonjuuritason tarpeet paikallishallinnon asialistalle.

Tansanian Kyelan piirikunnassa viime lokakuussa pidetyt paikallisvaalit eivät sujuneet tavalliseen tapaan. Naisten paikka on Tansaniassa perinteisesti kotona eikä politiikassa, mutta nyt kaksi naisehdokasta nousi valtuustoon vaalikamppailun kautta.

Valtapuolue CCM:ää edustava Veronica Kanyanila ja pääoppositiopuolue Chademaa edustava Anna-Maria Mirambo haluavat tuoda paikallishallintoon ruohonjuuritason tarpeita. Kumpikin pitää tärkeinä asioina esimerkiksi puhdasta vettä, tieyhteyksiä, koulutuksen laadun parantamista ja terveyspalveluita.

Paikallishallinnon rooli on maassa merkittävä, joten edustus valtuustoissa on naisten kannalta tärkeä keino vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon.

"Naisina me tunnemme hyvin ne haasteet, joiden kanssa perheemme kamppailevat päivittäin. Näin on myös velvollisuutemme nostaa nämä tarpeet keskusteluun, jossa päätetään piirikunnan resurssien jaosta", Kanyanila kiteyttää.

Kovasta motivaatiosta huolimatta tehtävä Kanyanilan ja Mirambon harteilla ei kuitenkaan ole helppo. Jo kampanjatyössä monet naisehdokkaat saivat karkeaa kritiikkiä, ja monet tahot näkisivätkin mieluummin naisten epäonnistuvan tehtävässään.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia