Moskova estämässä seksuaalivähemmistöjen kokoontumisen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Moskova estämässä seksuaalivähemmistöjen kokoontumisen

Moskovaan toukokuun lopulle suunniteltu seksuaalisten vähemmistöjen joukkotapahtuma, ja varsinkin siihen liittyvä homojen pride-paraati, on törmännyt sekä kaupungin johdon että uskonnollisten järjestöjen vastustukseen.

Moskovaan toukokuun lopulle suunniteltu seksuaalisten vähemmistöjen joukkotapahtuma, ja varsinkin siihen liittyvä homojen pride-paraati, on törmännyt sekä kaupungin johdon että uskonnollisten järjestöjen vastustukseen.

Tarkoituksena on järjestää kolmipäiväinen konferenssi, jossa pohdistaan homopelkoa ja seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää. Mukaan on kutsuttu alan tutkijoita sekä lesbo- ja homojärjestöjen edustajia yli 20 maasta.

Tapahtuma ei saa kaupungin lupaa. Moskovan pormestari Juri Lužkov on ilmoittanut, ettei hän halua ”tällaisen ilmiön provosoivan yhteiskuntaa”. Hänen mukaansa yritykset kokoontua ja marssia ilman lupaa estetään.

Lužkovin mielestä marssin osanottajat altistuisivat suurelle vaaralle moskovalaisten kielteisten asenteiden vuoksi. Hän sanoo itse pitävänsä homoseksuaalisuutta ”vieraana ihmisluonnolle”, vaikka yrittääkin suvaita erilaisia yhteiskunnan ilmiöitä.

Kiellon kanalla ovat myös kaikki suurimmat uskonnolliset ryhmät aina ortodokseista helluntailaisiin ja juutalaisista muslimeihin.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava Nikolai Aleksejev vakuuttaa kuitenkin, että hänen ryhmänsä jatkaa oikeuksiensa puolustamista.

”Tarvittaessa viemme asian raastupaan. Haluamme tietää, millä perusteella olisi lainvastaista kokoontua keskustelemaan yhdistyksemme toiminnasta”, hän sanoo.

Aleksejevin mukaan koko tapahtuman tarkoituksena on yrittää muuttaa yleisiä käsityksiä ja asenteita seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan ja taistella nopeasti lisääntynyttä muukalaisvihaa ja uskonnollista kiihkoilua vastaan.

Moskovan kansainvälinen ihmisoikeustoimisto katsoo, että tapahtuman kieltäminen rikkoo Venäjän perustuslakia.

”Moskovan viranomaisilla ei ole missään olosuhteissa oikeutta olla sallimatta asiallista homoparaatia, joka pyrkii herättämään yleisön mielenkiintoa seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan ja ottamaan tietoisia askelia kohti yhteiskunnallista suvaitsevaisuutta”, ihmisoikeustoimiston johtaja Alexandr Brod sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia