Miten nostaa vähiten kehittyneet maat köyhyydestä? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miten nostaa vähiten kehittyneet maat köyhyydestä?

Ensi viikolla kansainvälinen yhteisö keskustelee Istanbulissa vähiten kehittyneiden maiden (LDC-maat) mahdollisuuksista nousta köyhyydestä.

Ensi viikolla kansainvälinen yhteisö keskustelee Istanbulissa vähiten kehittyneiden maiden (LDC-maat) mahdollisuuksista nousta köyhyydestä. Vähiten kehittyneitä maita on tällä hetkellä 48, joista 33 on Afrikasta, 14 Aasian ja Tyynenmeren alueelta sekä yksi Latinalaisesta Amerikasta.

Maailman suurimpana avunantajana Euroopan unionin rooli on tärkeä. Edellisessä LDC-huippukokouksessa EU teki “kaikki paitsi aseet” -aloitteen, jonka tarkoituksena oli taata LDC-maiden kaikille tuotteille tulliton pääsy EU:n markkinoille.

Istanbulin kokouksen valmisteluissa EU:n komissio esittää LDC- maiden paikallista omistajuuden ja infrastruktuurin kehittämistä sekä kehitysavun lisäämistä vähiten kehittyneille maille 0,15 prosentista 0,2 prosenttiin bruttokansantulosta.

Konferenssin haasteena on saada toimintaohjelma konkretisoitua todellisiksi teoiksi. Unionin kannalta erityisen tärkeää on myös huolehtia siitä, että kaikki EU-politiikat ovat johdonmukaisia kehitystavoitteiden kanssa. Esimerkiksi EU:n maatalouspolitiikalla on merkittäviä vaikutuksia kehitysmaiden ruokaturvaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia