Miljoona malariaverkkoa Sierra Leonen koteihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miljoona malariaverkkoa Sierra Leonen koteihin

Sierra Leonessa joka neljäs kuolema aiheutuu malariasta. Joulukuussa Britannin kehitysyhteistyövaroilla maassa jaettiin miljoona hyönteissuijattua malariaverkkoa. Tavoitteena oli, että jokaiseen ko

Sierra Leonessa joka neljäs kuolema aiheutuu malariasta. Joulukuussa Britannin kehitysyhteistyövaroilla maassa jaettiin miljoona hyönteissuijattua malariaverkkoa. Tavoitteena oli, että jokaiseen kotiin saataisiin ainakin yksi verkko.

Hyönteisverkkojen lisäksi malariaa torjutaan myös jakamalla tietoa. Suomen Pakolaisavun tukemassa aikuisten lukutaitopiirissä käsitellään lukemisen ja laskemisen lisäksi suojautumista malarialta. Vettä ei pidä seisottaa kookospähkinän kuoressa, kodin ympäristö on pidettävä siistinä, pyykki kuivattaa narulla ja nukkua malariaverkon alla, ovat lukutaitopiirin ohteita.

Vaikka malariaverkko maksaa vain muutaman euron, sekin on monille sierraleonelaisille liikaa. Tilastojen mukaan taloutta kohti on vain 0,6 verkkoa ja vain runsalla neljänneksellä (26 %) talouksista on enemmän kuin yksi verkko.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia