Uutiset

Maailman turistivirrat jatkavat kasvuaan

Reissaamista vauhdittavat koheneva maailmantalous ja halpa öljy.
(Kuva: lukexmartin / Flickr.com / cc 2.0)

(IPS) -- Vuonna 1950 kansainvälistä matkailua harrasti maailmassa 25 miljoonaa henkeä. 2014 luku oli 1 138 miljoonaa ja kasvua edellisvuodesta 4,7 prosenttia. Ala kuuluu maailman nopeimmin kasvaviin, ja kovin vauhti on Aasiassa.

Maailman matkailu- ja turismineuvosto (WTTC) laskee, että ala tuottaa koko planeetan kansantuotteesta 9,5 prosenttia ja laajenee vinhemmin kuin rahoitus- ja yrityspalvelut tai kuljetus ja tavarantuotanto.

YK:n matkailujärjestö UNWTO ennustaa matkailun kasvavan tänä vuonna keskimäärin 3–4 prosenttia. Aasiassa ja Amerikassa puhutaan 4–5 prosentista.

Reissaamista vauhdittavat koheneva maailmantalous ja halpa öljy. Vahva dollari innostaa amerikkalaisia matkailemaan, mutta ruplan alamäki verottaa venäläisiä turistivirtoja tuntuvasti.

Aasiaan ennustetaan lähivuosille suurinta ruuhkaa sekä saapuvien että lähtevien turistien virroissa. Kärjessä on Kiina, josta tehtiin viime vuonna 109 miljoonaa matkaa ulkomaille. Se oli 11 miljoonaa edellisvuotista enemmän.

turismi Suomen IPS

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Muovipressuilla peitetty asumus ja pyykkejä kuivumassa

Väkivalta kärjistyy Burkina Fasossa, yli 200 000 paennut kodeistaan – YK: Humanitaarinen hätätila

Viime vuonna Malissa alkaneet levottomuudet ovat levinneet Burkina Fasoon ja maata uhkaa nyt paha ruokapula, YK:n elintarvikejärjestö FAO varoittaa.
Mies puhaltaa savua suustaan

Sota huumeita vastaan ei ole toiminut – Puoli miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain käytön vuoksi

YK:n tuoreen tilaston mukaan 35 miljoonaa ihmistä maailmassa kärsii huumeriippuvuudesta. Kuolleisuuslukuja kasvattavat pätevän hoidon ja hoitopaikkojen puute.
Lasta rokotetaan

Raportti: Joka kymmenes lapsi jää ilman rokotteita – Rokotuskattavuuden kasvu pysähtynyt 2010-luvulla

Maailmassa 20 miljoonaa lasta, valtaosa kaikkein köyhimpiä, jää ilman rokotteiden antamaa suojaa, käy ilmi WHO:n ja Unicefin tuoreesta raportista. Samaan aikaan länsimaissa kasvava rokotevastaisuus on nostanut tuhkarokkotartuntojen määrän ennätyslukemiin Euroopassa.