Luonnonkatastrofeissa kuolleiden määrä kasvanut tänä vuonna | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Luonnonkatastrofeissa kuolleiden määrä kasvanut tänä vuonna

Pitkällä aikavälillä luonnonkatastrofeissa kuolleiden määrä on kuitenkin vähentynyt.

Luonnonkatastrofeissa on kuollut vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 16 000 ihmistä, yli viisi kertaa enemmän kuin viime vuonna samassa ajassa.

Tiedot keränneen maailman suurimman jälleenvakuutusyhtiön Munich Ren mukaan lukua kasvattivat Intian ja Pakistanin helleaallot sekä Nepalin huhti- ja toukokuussa sattuneet maanjäristykset. Helleaalloissa kuoli noin 3 600 ihmistä, maanjäristyksissä lähes 9 000.

Yhteensä vuoden alkupuolen luonnonkatastrofien kustannukset olivat noin 32 miljardia euroa. Esimerkiksi Nepalissa kulut olivat yli neljä miljardia euroa, josta vain vajaat 130 miljoonaa euroa oli vakuutettu, yhtiö kertoo.

Paljon taloudellisia vahinkoja tuottaneita katastrofeja ovat olleet myös Yhdysvaltain luoteisosan kovan talven tuomat vahingot sekä kevään ja kesän poikkeukselliset sääilmiöt maan eteläosissa sekä Meksikossa.

Osa luonnonkatastrofeista voidaan liittää sääilmiö El Niñoon, jonka uskotaan vahvistuvan syksyä kohti. Ensi vuoden alussa sen on määrä kuitenkin heiketä.

Kasvusta huolimatta luonnonkatastrofeissa kuolee nykyisin vähemmän ihmisiä kuin aiemmin. Keskimäärin vuoden ensimmäisellä puoliskolla on viimeisten 30 vuoden aikana kuollut noin 27 000 ihmistä ja menetykset ovat olleet 59 miljardia euroa, Munich Re kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia