Libyan pakolaiset otettava vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Libyan pakolaiset otettava vastaan

Eurooppalaiset pakolaisjärjestöt järkyttyivät siitä, että EU:n reaktio Libyan tilanteeseen oli pelko pakolaisista ja turvapaikanhakijoista.

Pakolaisjärjestöjen mukaan Euroopalla pitää olla valmius vastata Pohjois-Afrikasta paenneiden ihmisten humanitaarisiin ja suojeluntarpeisiin. Välitön reaktio Libyan tapahtumiin oli kuitenkin se, että EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontex lähetti heti aluksensa partioimaan Italian ja Libyan rajavesille.

Pakolaisten palauttamista Libyaan ei pakolaisjärjestöjen mukaan pidä toteuttaa ennen kuin  oikeudenmukaisessa turvapaikkamenettelyssä on tutkittu, ovatko he kansainvälisen suojelun tarpeessa.

Viime vuoden lokakuussa EU:n komissio ja Libya solmivat sopimuksen, jonka mukaan EU maksaa Libyalle 50 miljoonaa euroa kolmena vuonna siitä, että se estää Libyan kautta Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisuutta.

Libyan ihmisoikeusmaine ja -tilanne on heikko, eikä Libya ole allekirjoittanut Geneven pakolaissopimusta. EU:n ohella Italialla on kahdenvälinen sopimus Libyan kanssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia