Libya kohtelee kaltoin siirtolaisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Libya kohtelee kaltoin siirtolaisia

EU neuvottelee Libyan kanssa maahanmuuttoasioista, vaikka Libya samaan aikaan pidättää siirtolaisia mielivaltaisesti, kritisoi Amnesty.

Paperittomat siirtolaiset joutuvat Libyassa pidätetyiksi, hakatuiksi ja kidutetuiksi. Pidätettyjen joukossa on myös raskaana olevia naisia sekä lapsia, käy ilmi ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tuoreesta katsauksesta.

Vaikka Libya on ollut kaaoksessa sisällissodan jälkeen, maahan pakenee ihmisiä muun muassa Tšadista, Etiopiasta, Eritreasta, Somaliasta ja Sudanista.

Amnestyn touko–syyskuussa 2012 tekemien tutkimusten mukaan yhdeksässä pidätyskeskuksessa pidetään noin 2 700:aa ulkomaalaista. Pidätykset tekee usein puolisotilaallinen miliisi. Osa pidätetään heti heidän saavuttuaan mereltä. Osa pannaan pakkotöihin tai heitä kiristetään.

Amnesty kritisoi tilanteen vuoksi etenkin EU:ta, joka käy Libyan kanssa samaan aikaan vuoropuhelua maahanmuutosta. Italia on allekirjoittanut maan kanssa sopimuksen siirtolaisvirtojen estämiseksi.

"On ilmiselvää, että Libyassa loukataan siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeuksia. Siksi minkään Euroopan valtion tai EU:n ei tulisi tehdä sen kanssa yhteistyötä maahanmuuttoasioissa", sanoo Suomen Amnestyn ihmisoikeusasiantuntija Susanna Mehtonen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia