Kymmeniä lääkäreitä siepattu Pakistanin rajaseudulla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kymmeniä lääkäreitä siepattu Pakistanin rajaseudulla

Ääriliikkeet tienaavat pitkän pennin lääkärilunnailla, kirjoittaa Ashfaq Yusufzai.

(IPS) --) Noin 40 erikoislääkäriä on joutunut talebanien panttivangiksi Pakistanin rajamaakunnissa vuonna 2013. Se on ajanut osan lääkäreistä pakoon levottomalta alueelta, ja jäljelle jääneet lakkoilevat vaatien parempaa turvallisuutta.

Lähellä Afganistanin rajaa sijaitsevissa Khyber Pakhtunkhwan ja Balochistanin maakunnissa asuu 32 miljoonaa Pakistanin kaikkiaan 185 miljoonasta asukkaasta.

Alueella on vajaa tuhat erikoislääkäriä, jotka työskentelevät yleensä aamupäivät sairaaloissa ja pitävät iltapäivisin yksityisvastaanottoa. He ansaitsevat hyvin, mikä houkuttaa sieppaajat vaatimaan isoja lunnaita.

Pakhtunkhwan valtionsairaaloiden lääkärit menivät lakkoon joulukuun alussa, kun Lady Reading Hospitalin ainoa reumalääkäri, professori Amjad Taqweem siepattiin. 1 650-paikkainen sairaala jouduttiin sulkemaan lakon vuoksi.

"Lääkärit eivät halua vahingoittaa potilaita lakollaan, mutta ei ole muuta tapaa painostaa hallitusta pelastamaan siepatut kollegat", lääkärijärjestöä johtava tohtori Shah Sawar sanoo. Hänen mukaansa ainakin 20 erikoislääkäriä on lähtenyt muualle puolen vuoden kuluessa.

Poliisiupseeri Abidullah Shanin mukaan sieppauksista epäillään Pakistanin Taleban-järjestöä, joka on tienannut lunnaista sievoiset summat. "Ja asukkaat jäävät ilman hoitoa", hän valittaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia