Komissio haluaa parannuksia haavoittuvien maiden selviytymiskykyyn | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Komissio haluaa parannuksia haavoittuvien maiden selviytymiskykyyn

Afrikan sarven ja Sahelin alueen ruokakriisit ovat osoittaneet, että on puututtava kriisien syihin, EU:n komissio sanoo.

EU:n komissio antoi lokakuun alussa tiedonannon haavoittuvien maiden selviytymiskyvyn parantamisesta. Tiedonannon mukaan 30 miljoonaa ihmistä viime aikoina koskettaneet Sahelin ja Afrikan sarven ruokakriisit ovat osoittaneet, että unionin avun tuloksellisuutta haavoittuville maille pitää lisätä.

"Odottamattomat luonnonkatastrofit, ruoka- tai talouskriisit voivat vakavalla tavalla heikentää työtämme kehitysmaissa. Meidän tuleekin keskittyä taistelemaan kriiseihin johtavia syitä vastaan eikä vain hoitaa niiden seurauksia", kehitysyhteistyökomissaari Andris Piebalgs toteaa.

Selviytymiskyvyn kohentaminen on myös keskeinen osa maailmanlaajuista köyhyyden vähentämistä, mikä on EU:n kehitysyhteistyöpolitiikan perimmäinen tavoite.

Komission mukaan erityisesti tulisi keskittyä ruokaturvan kohentamiseen, ilmastonmuutokseen sopeutumiseen sekä luonnononnettomuuksien riskien vähentämiseen.

Samalla tiivis yhteistyö humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön välillä on olennaista selviytymiskyvyn vahvistamisessa, komissio sanoo.

Afrikan ruokakriisien lievittämiseksi EU on toteuttanut Afrikan sarven alueella SHARE-hanketta sekä Sahelin alueella AGIR-hanketta, joiden avulla on myös vahvistettu haavoittuvien ryhmien selviytymiskykyä.

Komission tiedonannosta kertoi Kehys ry. verkkosivuillaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia