Kirgisiassa tarvitaan yhä apua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kirgisiassa tarvitaan yhä apua

Väkivaltaisuuksia kesäkuussa paenneet kirgisialaiset ovat palanneet koteihinsa, mutta moni palaa tuhojen keskelle. Oshin kaupungissa on poltettu kokonaisia kortteleita, ja perustarpeista on yhä pulaa.

Kirgisialaispakolaisia. (UN-photo/AFP)

Väkivaltaisuuksia kesäkuussa paenneet kirgisialaiset ovat palanneet koteihinsa, mutta moni palaa tuhottuun kotiin. Yhteensä konflikti ajoi pakosalle 300 000 - 400 000 ihmistä.

Väkivallan laantumisesta huolimatta apua tarvitaan vielä pitkään. Punainen Risti kertoo, että Oshin kaupungissa on poltettu kokonaisia kortteleita. Ruuasta, suojasta ja terveyspalveluista on pulaa.

Kirgisian Punainen Puolikuu on jakanut ruokaa yli 200 000 ihmiselle. Lisäksi 1 700 perheelle on annettu ruoanvalmistusvälineitä ja hygieniatarvikkeita.

Konflikti on erityisen hankala kesälomaansa viettäville lapsille. UNICEF on avaamassa lasten auttamiseksi vapaa-ajanviettopaikkoja, jotka helpottavat heidän pääsemistään arkirytmiin. Lisäksi suunnitellaan lapsiystävällisiä oppimiskeskuksia. Toiveena on, että erilaisista etnisistä taustoista tulevat lapset osallistuisivat toimintaan, mikä helpottaisi ryhmien yhteiseloa.

Lue lisää:

Unicef

Punainen Risti

Lisää uusi kommentti